Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Aanvragen premies zonneboiler in 2013 spectaculair gestegen

Vlaams minister van Energie en Wonen Freya Van den Bossche heeft recent meer cijfers gegeven over de aangevraagde energiepremies bij het Vlaams Energieagentschap (VEA).

Zo blijven de dakisolatie premies het populairste, maar is er hierbij een opvallende daling. De aanvragen voor premies voor muurisolatie stegen dan weer met 50% naar in totaal 21.000 aanvragen in 2013.

Het meest spectaculair was echter de stijging van aanvragen voor premies voor zonneboilers. Deze stegen in 2013 van 5.000 aavragen in 2012 naar 18.000 premieaanvragen. Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe premiemaatregelen ter ondersteuning van zonneboilers hun effect niet missen.

Vlaams minister van Energie en Wonen Freya Van den Bossche merkt wel op dat er nog veel werk aan de winkel is:

“We merken dat mensen vaak één energiebesparende maatregel nemen, en niet de andere. Terwijl net de combinatie ervan de grootste besparing oplevert. Nog maar de helft van de huizen beschikt over een geïsoleerd dak, dubbel glas en een energiezuinige ketel. Tellen we muurisolatie mee, dan blijft er nog in zeven op de tien woningen ruimte voor grote energiebesparingen. Wie bijvoorbeeld alleen zijn dak of ramen geïsoleerd heeft, verliest nog altijd veel geld en warmte via muren en vloeren”


Hiervoor wordt er een grootschalige campagne gelanceerd om de Vlaming nog meer te overtuigen “Ga voor een 100 procent warm nest”. Via een 4-punten isolatietest zal iedereen kunnen uitzoeken hoe warm zijn huis/nest op dit moment al is.

Related Posts

About The Author

Add Comment