Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

CD&V lanceert ballonnetjes omtrent 1 Vlaamse energiepremie en renteloze energielening

2014 is weer een verkiezingsjaar en daarom worden er nu reeds door de verschillende politieke partijen de nodige ballonnetjes opgelaten.

CD&V heeft hierbij ook oog voor de energiebesparende maatregelen en heeft dan ook 2 voorstellen, waarover ze willen nadenken met de andere partijen.

Dit in het licht van de Europese verplichting aan alle lidstaten om tegen 2020 20 procent minder energie te gaan verbruiken.

1 Vlaamse energiepremie

Momenteel zijn er talloze verschillende energiepremies en belastingsverlagingen voor energiebesparende maatregelen. Voor CD&V is de zesde staatshervorming dé kans om die versnippering op te kuisen en te gaan naar 1 Vlaamse energiepremie.

Het huidige jaarlijkse budget van 220 miljoen Euro zou behouden blijven, maar de bedoeling is wel om een aantal drempels (rond inkomen/leeftijd woning/…) weg te werken.

De centrale rol zou dan volledig bij de distributienetbeheerders komen (Eandis, Infrax,…), zoals nu al het geval is voor vele premies.

Renteloze energielening

Een systeem van een renteloze energielening voor energiebesparende maatregelen uit te voeren is ook een manier om meer gezinnen aan te zetten te investeren in een energiebesparing, waardoor ons land mee de energiebesparingsverplichting van Europa kan halen.

Benieuwd hoe deze voorstellen door de andere partijen zullen onthaald worden.

Related Posts

About The Author

Add Comment