Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Doe-het-zelf zonneboiler pakketten

Een bouwtrend die zeker in de komende jaren meer en meer opgang zal kennen zijn de zogenaamde doe-het-zelf/zelfbouw pakketten. Zo voorzien bepaalde elektriciens een doe-het-zelf pakket met een uitgewerkt elektrisch plan en de nodige materialen voor doe-het-zelvers om zelf de elektriciteit aan te leggen.

Ook voor zonneboilers zijn er nu verschillende installateurs die hiermee bezig zijn en zelfbouw zonneboilers leveren (zoals bvb. KTI-WTI). Hierbij voorzien zijn in de studie, het ontwerp en de begeleiding tijdens de realisatie.

Het is dus niet zo dat er een ikea-pakket zonder handleiding wordt aangeleverd, waarna je zelf alles moet uitzoeken. Aan de hand van een instructievideo en schema’s kan de doe-het-zelver aan de slag. Hierbij worden de juiste gereedschappen in bruikleen voorzien, zodat daar geen bijkomende investering moet gedaan worden.

Is dit nu voordeliger? Dit hangt vooral van de eigen inschatting en eigen werkuren af. Ga zeker niet overhaast te werk en vraag voldoende traditionele zonneboiler offertes aan, zodat je goed kan vergelijken of een zelfbouw pakket op het einde geen duurkoop wordt.

Hieronder een video van een zonneboiler installatie, zodat je reeds een overzicht hebt van de verschillende taken, die dienen uitgevoerd te worden.

Related Posts

About The Author

Add Comment