Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Een zonneboiler aansluiten op hotfill wasmachine?

De hotfill wasmachine wordt steeds populairder en dan is niet voor niets. Dankzij deze uitvinding wordt besparen op wassen erg aantrekkelijk, zeker wanneer er ook gebruik wordt gemaakt van een zonneboiler. Maar wat zijn een hotfill wasmachine en zonneboiler precies? En hoe kunnen ze voor zo’n grote besparing zorgen?

Wat is een hotfill wasmachine?

Een wasmachine verwarmt het water over het algemeen elektrisch. Dit kost veel stroom en energie. Een wasmachine kan echter ook een warmwateraansluiting bevatten, waardoor er gelijk warm water in kan stromen en dit niet meer elektrisch hoeft te worden verwarmd. A

ls dit warme water uit een zonneboiler komt, wat gratis is, bespaar je veel geld.

Een aantal voorbeelden van hotfill wasmachines zijn de Miele WKJ 130 WPS Powerwash, de ETNA EWM247DWIT, de Haier HW70 1479 DF en de Candy GC 1461 D1/1S.

hotfill wasmachine zonneboiler

Hoe sluit je een zonneboiler op een wasmachine aan?

Met een zonneboiler kun je gratis warm water krijgen, waardoor het loont om deze op je wasmachine aan te sluiten. De wasmachine moet hiervoor wel een warmwateraansluiting hebben. Deze aansluiting wordt over het algemeen door een installateur gedaan wat tussen de 50 en 100 euro kost.

Wat levert het op als besparing?

De besparing van een zonneboiler in combinatie met een hotfill wasmachine op het elektriciteitsverbruik kan oplopen tot 80 procent.

De investering heeft zich gemiddeld na vijf à zes jaar terugverdiend. Hiernaast is de wastijd verkort omdat het water al warm is en wordt het verwarmingselement van de wasmachine gespaard.

Related Posts

About The Author

Add Comment