Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Energiebesparing en terugverdientijd van een zonneboiler

Met de aanschaf van een zonneboiler kunt u energie en geld besparen. Ook ontlast u het milieu minder omdat er minder CO2 uitstoot is. Een van de meest gestelde vragen bij de keuze voor de aanschaf van een zonneboiler is wat de terugverdientijd is en hoeveel geld je ermee bespaart.

Dit is moeilijk te zeggen aangezien iedere situatie anders is. De plek waar de zonneboiler staat heeft bijvoorbeeld invloed op het rendement. Er zijn meer mogelijkheden om geld te besparen. Zo kunt u energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier.

De terugverdientijd van een zonneboiler kan berekend worden door de verbruiksverschillen en de energiekosten van voor en na de aanschaf van de boiler met elkaar te vergelijken. Een zonneboiler gaat ongeveer 20 jaar mee. U kunt vervolgens de aanschafkosten van de zonneboiler nemen en hier de subsidies vanaf trekken. Ook moet er rekening gehouden worden met onderhoudskosten. Dit is de manier waarop u de terugverdientijd van uw specifieke zonneboilerinstallatie kan berekenen.

Terugverdientijd

Maar u wilt deze informatie natuurlijk weten voordat de zonneboiler wordt aangeschaft. Wij hebben dan ook berekeningen gedaan om tot een schatting van de terugverdientijd te komen.

De terugverdientijd van een zonneboiler ligt tussen de 4 en de 8 jaar. De terugverdientijd is voornamelijk afhankelijk van het waterverbruik. Hebt u een gezin bestaande uit 4 personen die lang douchen dan is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan een gezin van 2 personen. Met de aanschaf van de zonneboiler bespaart u per jaar gemiddeld 100euro per persoon per jaar.

Besparen met overstappen energieleverancier

Na het plaatsen van een zonneboiler zal het energieverbruik dalen. Hierdoor zal u minder voor uw energie aan de energieleverancier betalen. Maar de zonneboiler is niet de enige maatregel waarmee u geld en het milieu kan sparen.

Steeds meer consumenten stappen dan ook over naar een andere energieleverancier. Door gebruik te maken van een energie prijsvergelijker kan u zien welke leverancier de goedkoopste tarieven hanteert. De besparing kan al snel honderden euro’s per jaar. Bij de keuze van een andere energieleverancier kan u ook kiezen van welke energiebronnen u geleverd krijgt. Het mooiste is nog dat groene energie niet duurder is dan de grijze tegenhanger.

Er is dan ook geen reden om niet te kiezen voor een groene energielevering.

 Duurzame energiebronnen Windenergie en zonne-energie

Related Posts

About The Author

Add Comment