Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Foutieve berekening zonneboiler premie door Eandis

Vandaag is door De Morgen uitgebracht dat netbeheerder een andere berekening hanteert voor bepaalde types van zonneboilers tov. de andere netbeheerders.

Deze Vlaamse premies worden normaal steeds ook aangegeven door de installateur bij het aanvragen van een zonneboiler offerte.

De netbeheerders betalen deze premies uit het Vlaamse actieplan groene warmte uit. Door een foute berekening bij Eandis kon het het zijn dat de ontvangen premie voor de installatie van een zonneboiler tot wel 1254 € verschilde voor een consument in Antwerpen (waar Infrax netbeheerder is) tov. dezelfde installatie bij een consument in gent (waar Eandis netbeheerder is).

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) suggereerde direct dat de klanten van Eandis wellicht een deel van hun premie zouden moeten teruggeven. Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche heeft de klanten, die een te hoge premie kregen, reeds gerustgesteld, dat niemand zal moeten terugbetalen.

Het gaat in totaal over amper 40 uitbetaalde premies en 200 nog lopende aanvragen voor een zonneboiler premie. Ook deze lopende aanvragen zullen nog verwerkt worden met de (foutieve) oude berekeningsmethode bij Eandis.

Freya Van den Bossche

Related Posts

About The Author

Add Comment