Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Gevolgen van verdwijnen belastingaftrek zonnepanelen en zonneboilers

1 maand verder in 2012 en de eerste grote gevolgen van het schrappen van de belastingaftrek voor energiebesparende maatregelen (zoals zonnepanelen, zonneboilers en muurisolatie) laten zich reeds voelen:

Stilvallen markt zonnepanelen en zonneboilers
Ik zag het reeds aan de bezoekersstatistieken dat er een duidelijke mindere zoektocht is van mensen naar informatie omtrent zonneboilers. Ook de sectorfederatie PV-Vlaanderen maakte vandaag bekend dat de vraag naar nieuwe zonnepaneel-installaties volledig is stilgevallen.

Daardoor dienen installateurs en fabrikanten de prijzen te laten zakken en worden installaties wel goedkoper, wat het natuurlijk wel terug aantrekkelijker gaat maken en eenzelfde terugverdientijd zal blijven behouden als voorheen (vraag dus zeker een vrijblijvende offerte aan om duidelijk de prijzen te kunnen vergelijken).

Reorganisatie bij staalfabrikant Bekaert
1 van de bekendste Belgische wereldspeler Bekaert heeft vandaag daarnaast een grote ontslagronde aangegeven, die mogelijk tot 600 banen zal treffen.

Bekaert heeft de afgelopen zeer mooie resultaten kunnen boeken door de productie van zogenaamde zaagdraden voor zonnepanelen. Deze markt is echter volledig ingevallen door een wereldwijde overproductie en de schrapping in vele landen van de subsidies voor nieuwe zonnepaneel-installaties.

‘drastisch gewijzigde marktomstandigheden’. Hij wijst erop dat Bekaert erg sterk stond als producent voor zogenaamde zaagdraden in zonnepanelen.

Topman Bert De Graeve had hierover volgende mededeling: “In onze geschiedenis hebben we nog nooit een markt zo zien verdwijnen”.

Related Posts

About The Author

Add Comment