Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Hoe reken je een zonneboiler door in een huurprijs?

Een vraag, die geregeld opduikt is hoe je als verhuurder nu moet omgaan met zonnepanelen op het dak van de woning, die je wilt verhuren.

Hoe gaat je dit kunnen doorrekenen in een huurprijs?

Bij zonnepanelen zijn er nog 2 oplossingen:

  • Forfaitaire kostprijs: Je kan als verhuurder een eigen forfaitaire kost berekenen van het voordeel, dat de huurder heeft door de gratis elektriciteit van de geplaatste zonnepanelen.
  • Werkelijke kostprijs: Je kan er daarnaast ook voor kiezen om de werkelijke kostprijs door te rekenen. Bij zonnepanelen kan dit eenvoudig, door het nakijken van de groenestroommeter, die het aantal kilowattuur van geproduceerde stroom meet.

Het afspreken van een billijke vergoeding is daarbij ook afhankelijk van hoe de elektriciteitsprijs wordt opgebouwd. Een energieleverancier rekent normaal gezien 8-12 cent per kilowattuur, wat een mooie richtlijn kan zijn.

Wat nu met een zonneboiler op het dak?

Bij een geplaatste zonneboiler is dit natuurlijk een ander verhaal. Hierbij is het bepalen van de werkelijke kosten van het voordeel voor de huurder veel moeilijker vast te stellen.

Hierbij dient in de huurovereenkomst, dan ook best een forfaitaire vergoeding afgesproken te worden.

Een zonneboiler zorgt voor een besparing van 70-80Euro per jaar, dus dit kan een richtlijn zijn voor een extra paragraaf in de huurovereenkomst?

Natuurlijk kom je hier best tot een goede overeenkomst voor beide partijen, zodat er geen dakwerken moeten gebeuren om alles af te breken.

Related Posts

About The Author

Add Comment