Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Impact van Duitse zonne-energie op de energieprijzen stijgt

Dat Duitsland een voorloper is inzake wind-energie en zonne-energie is wel gekend. Verschillende media, zoals het Nederlandse trouw.nl, brengen nu het verhaal voer de stijgende impact van zonnenergie op de prijzen.

In Duitsland ligt er momenteel al voor 25 miljoen kiloWatt aan zonnepanelen op Duitse daken en bedrijven. Onderstaande grafiek van maart 2012 laat nu mooi de stijgende impact zien van de (over-gesubsidieerde?) zonne-energie op de Europese stroombeurs Epex. Je ziet duidelijk de groothandelsprijs dalen na een piek rond 9u. door het stijgende productieniveau van de zonnepanelen, waarna de prijs tegen de avond terug gaat pieken.

De periode overdag was echter de afgelopen jaren de meest winstgevende periode voor stroomleveranciers om elektriciteit te verkopen, daar er tot 2 maal zoveel voor gevraagd kon worden tov. ‘s nachts (in 2008 bvb. 2 cent per kWh ‘s nachts tegen 5 tot 6 cent per kWh overdag).

Het mag dus duidelijk worden dat de grote impact van de zonne-energie overdag de dure elektriciteit goedkoper aan het maken, wat maatschappelijk een goedmaakbonus is voor de dure subsidie die zonne-energie krijgt. Benieuwd wat dit nog gaat geven…
prijs elektriciteit

Related Posts

About The Author

Add Comment