Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Nieuwe groene verplichtingen voor nieuwbouwwoningen

De Vlaamse regering heeft op 28 september de beslissing gemaakt omtrent nieuwe groene verplichtingen voor nieuwbouwwoningen (naast het reeds in voege zijnde actieplan groene warmte).

Vnaf 2014 zal een nieuwbouwwoning zelf groene stroom moeten opwekken via het plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Deze verplichting is een rechtstreeks gevolg van een Europees opgelegde richtlijn.

Natuurlijk is dit iets waarmee toekomstige bouwers zullen rekening moeten houden voor hun budget. De investering voor een zonneboiler ligt rond de 4000-5000€. Voor een warmtepomp of zonnepanelen kan je hier eenvoudig een factor maal 2 of zelfs maal 3 rekenen.

De keuze van welk type energieopwekking er gekozen zal worden door de bouwers is volledig vrij, maar is vooral afhankelijk van het type huis, de oriëntatie van het dak en natuurlijk het budget. Het wordt dus ook reeds belangrijk om in de fase van het uittekenen van de plannen, samen met de architect de oriëntatie van het huis te bepalen.

Natuurlijk is er ook voor een uiteg gezorgd, waarbij een extra strenge isolatienorm ervoor zorgt, dat deze verplichting vervalt.

daken
foto credits

Related Posts

About The Author

Add Comment