Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Nieuwe ontwikkelingen in de zonnepanelen markt!

Steeds meer Nederlanders en Belgen hebben zonnepanelen en/of zonneboilers op het dak van hun woning te voorzien van stroom en/of warmte. Heeft u nog geen zonnepanelen? Vanachter je computer of tablet kun je eenvoudig meerdere zonnepanelen offertes vergelijken. Dit is handig om te doen omdat de er grote verschillen zitten tussen de vele zonnepanelen leveranciers. Steeds vaker worden zonnecellen toegepast op andere schaal. Ook deze ontwikkelingen gaan vrij snel. Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan.

Laptop op zonnecellen

Zo heeft het bedrijf Wewi zelfs een laptops ontwikkeld op zonnecellen speciaal voor onze medemens in de Afrikaanse landen. Met slechts een oplaadtijd van ongeveer 2 uur kan men ruim 10 uur gebruik maken van deze laptop.
Wewi laptop

De zonnecellen wegdek

Dit is een zeer interessante nieuwe toepassing. Bij deze techniek zijn zonnecellen geplaatst op het wegdek in plaats van asfalt. Een directe besparing bij deze techniek is dat er geen olie meer gebruikt wordt, want een belangrijk bestanddeel van asfalt is olie. Daarnaast kan deze techniek op grote schaal worden toegepast waardoor het bijvoorbeeld in de toekomst mogelijk wordt om elektrische voertuigen direct van energie te kunnen voorzien. Een leuke bijkomstigheid van deze techniek is dat het bijvoorbeeld mogelijk is om led lampen in het wegdek te integreren . Deze kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor het verlichten van de weg, maar ook voor bijvoorbeeld de wegwijzing.

Je touchscreen als zonnepaneel op je mobiel

Een van de meest recente uitvindingen is de mobiele telefoon met zonnecellen in het scherm van deze telefoon. Tegenwoordig worden de touchscreenschermen van onze mobiels en tablets groter en groter. Wat zou het dan mooi zijn wanneer het scherm zelf energie zou kunnen opwekken. Het Franse bedrijf SunPartner Technologies is er inmiddels in geslaagd om zonnecellen te plaatsen in het scherm van een mobiele telefoon en wel zodanig dat de zonnecellen met het blote oog niet zichtbaar zijn. Dus binnenkort zijn wij af van al die stekkers om je mobiel of tablet op te laden!

Related Posts

About The Author

Add Comment