Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Spaardouchekop met zonneboiler

Bij het designen van een zonneboiler-installatie moet met het geschatte verbruik gaan inschatten. Hierbij dient men rekening te houden met het dagelijks verbruik van warm water door de inwonende personen.

Daarnaast dien je ook rekening te houden met enkele kleine ecologische aanpassingen, die voor iedereen een groot effect kunnen hebben. Een voorbeeld hiervan is de keuze tussen het nemen van een bad, een douche mét spaardoucheknop of zonder spaardoucheknop:

  • – In een bad gebruik je gemiddeld 120 liter warm water.
  • – Vijf minuten onder de douche zonder spaarkop: je hebt een verbruik van 10 tot 18 liter per minuut, dus je verbruikt zo’n 70 liter warm water.
  • – Vijf minuten onder de douche met spaarkop: je hebt een verbruik van 5 tot 8 liter per minuut, dus je verbruikt zo’n 30 liter warm water!

Je ziet dat het gebruik van een spaardouchekop het nodige warm water zeer hard kan doen verminderen, waardoor een kleiner zonneboiler-systeem kan gekozen worden.

Ook voor de aankoop van een spaardouchknop zijn er premies te verkrijgen. ZO heeft de Stad Antwerpen bijvoorbeeld volgende premie:

Een spaardouchekop verbruikt tot 40 % minder water dan een gewone douchekop, zonder dat u het verschil merkt terwijl u onder de douche staat.
Hoeveel bedraagt de premie?

U ontvangt 10 euro per spaardouchekop. Er wordt een premie uitgekeerd voor maximum 2 spaardouchekoppen.

spaardoucheknop

Related Posts

About The Author

Add Comment