Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Subsidies zonneboilers in Nederland stopgezet?

De belgische situatie van premies en subsidies voor zonneboilers kan je reeds terugvinden op deze website. De combinatie van de huidige lage offertes en de subsidies van de Vlaamse overheid gecombineerd met gemeentelijke subsidies, geeft een zeer snelle terugverdientijd in Vlaanderen momenteel.

Deze blogpost focust op de Nederlandse subsidies en premies voor een zonneboiler installatie.

Sinds eind 2011 is de landelijke subsidieregeling voor zonneboilers en warmtepompen stopgezet in Nederland. Dit zorgt ervoor dat er geen landelijke ondersteuning meer bestaat voor zonneboilers en warmtepompen (in tegenstelling tot Vlaanderen waar de zonneboilerpremies juist zijn verhoogd in 2012).

Gelukkig zijn er nog wel vele Nederlandse gemeenten, die zelf subsidies toekennen voor de installatie van een zonneboiler. Een voorbeeld is bijvorobeeld gemeente Opsterland, die 500€ subsidie toekennen voor de installatie van een zonneboiler.

De Nederlandse zonneboiler installateurs gaan bij het uitwerken van een zonneboiler offerte zeker de mogelijke subisidies kunnen uitzoeken.

Zonneboiler situatie in Nederland

Dankzij de landelijke subsidieregeling (die nu stopgezet is) was 2009 het jaar met de grootste toename van nieuwe zonneboiler installatie. De afgelopen jaren is dit nu terug aan het vallen. In totaal gebruiken meer dan 120.000 Nederlandse huishoudens momenteel een zonneboiler. Dit terwijl de zonneboiler prijs juist is gedaald.

Zonneboiler Nederland

Nederlandse subsidie voor zonnepanelen


Vanaf 1 juli 2012 is er wel een ruimere subsidieregeling voor zonnepanelen in Nederland. Tot 15% van het aankoopbedrag van zonnepanelen wordt gesubsidieerd met een maximum van 650€.

De grootste voorwaarde hiervoor is dat de installatie maximaal 3,5 kWp (kilowattpiek) kan leveren.

Voor 2012 is hiervoor genoeg budget vrijgemaakt, dat er maximaal 30.000 subsidies kunnen worden toegekend. Voor 2013 wordt dit nog verhoogd.

Related Posts

About The Author

Add Comment