Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en een zonneboiler?

Wie wil besparen op energie heeft vele manieren om dat te doen. Een manier is bewustwording door milieubewust leven: ’s avonds de gordijnen dichtdoen, radiatorfolie achter de verwarming plakken, koken met het deksel op de pan, een warme trui aandoen in plaats van de thermostaat hoger zetten, korter douchen en de was aan de lijn drogen. Allemaal goede investeringen waar geen geld in gaat zitten. En als u een energievergelijker invult, ziet u direct hoeveel geld u op uw energie kunt besparen. Maar de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler kan ook zijn geld waard zijn. Wat is het verschil eigenlijk tussen beide bespaarmogelijkheden?

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.

Aan de hand van het aantal panelen zorgt u (voor een gedeelte) voor uw eigen stroomvoorziening. Het voordeel van zonnepanelen is dat u teveel opgewekte stroom kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hier krijgt u een vergoeding voor van uw energieleverancier, gebaseerd op de huidige energieprijzen. Zo profiteert niet alleen het milieu van duurzame energie, maar u ook.
zonnepanelen

Zonneboiler

Een zonneboiler levert geen energie, maar zorgt voor warm water.

De zonneboiler is aangesloten op een buizensysteem waar een vloeistof doorheen loopt. Deze vloeistof wordt door de zonnecollectoren op het dak verwarmd. De warmte wordt naar een boiler geleid die is aangesloten op uw cv-ketel en het water dat in de boiler zit wordt warm. Zo hoeft uw cv-ketel minder energie te leveren en dat scheelt weer in de kosten van uw energieverbruik.
zonneboiler

Related Posts

About The Author

Add Comment