Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Zonneboiler en dakbedekking toekomst?

1 van de meest gehoorde argumenten tegen het plaatsen van zonnepanelen, collectoren of een zonneboiler is de visuele achteruitgang van je huis/dak.

Mensen geven vele honderduizenden euro’s uit aan een designhuis en twijfelen dan om een zwarte glimmende bak op hun dak te leggen.

Verschillende bedrijven zijn dan ook naar oplossingen aan het zoeken en 1 piste is de geïntegreerde dakbedekking van het Nederlandse Dimark Solar, die zowel thermische als elektrische energie gaat opleveren.

De holle modules van glasvezelmatten en thermoplastische kunststoffen gaan dakpannen vervangen en gaan doorstromend water verwarmen. Bovenaan liggen dan traditionele zonnepanelen voor het opwekken van elektrische zonneenergie.

In de winter brengt dit systeem al snel het doorstromende water naar een temperatuur tot°c en in de zomer gaat het water juist zorgen voor een koelend effect, waardoor de efficiëntie van de bovenliggende zonnepanelen verhoogt.

Dimark Solar hoopt eind 2012 de eerste modules te gaan uitleveren. Benieuwd wat deze nieuwe concepten gaan opleveren van werkelijk rendement.

dikmark solar dakbedekking

Related Posts

About The Author

Add Comment