Zonneboiler nodig? Vergelijk en bespaar!

Zonneboiler installatie aandachtspunten

De installatie van een zonneboiler met zonnecollectoren heeft wel enkele aandachtspunten. Zowel voor het plaatsen op het dak als het aanleggen van de leidingen.

Hierbij een overzichtje met wat aandachtspunten.

Plaatsing van zonneboiler op het dak

Naast het nakijken van de juiste oriëntatie en de benodigde oppervlakte is er natuurlijk een groot verschil naar de hellingsgraad van je dak.

Een zonnecollector van een zonneboiler weegt tot 50kg. Voor een hellend dak is dit geen probleem, maar bij een plat dak moet er wel even stilgestaan worden bij het gewicht. Bij een plat dak zal een zonneboiler installatie namelijk al snel 300kg gaan wegen per collector (door het draagsysteem).

Leidingen naar het buffervat

Vanop je dak moeten er 2 leidingen richting het buffervat (met koud en opgewarmd water). Deze kunnen langs de dakgoot of door het dak het huis binnengaan en dan via het boren van een technische schacht of langs een spouw tot aan het buffervat.

Meestal zal men proberen de stookketel en het buffervat zo dicht mogelijk bij de collectoren te gaan plaatsen. Dit is bijvoorbeeld de zolder. Hierbij moet men wel rekening houden met de draagkracht van de zolder, daar we hier al snel over een gewicht van 300kg spreken.

Related Posts

About The Author

Add Comment